Potentieel grote wadi - kans Klimaatbestendig adapteren

(Bio)swale

Opportunities for Climate Adaptation

Created at: 20 Nov 2023

Description

In principe ligt er al een wadi. Deze is ontstaan doordat bij de nieuwbouw van het Rosa de Lima project de grond is opgehoogd. Het bestaande veld met eiken is daardoor de laagte geworden en vormt nu een natuurlijk wadi. In het project Rosa de Lima is een infiltratieriool ontworpen met een bergingscapaciteit van 10 mm. Voor toekomstige heftig eregenbuien is het eenvoudig mogelijk te maken delen van het nieuwe wijkje naar deze "wadi" bovengronds af te voeren dan wel vanuit het infiltratieriool een overloop te maken.

Voor het ontwerp zijn er twee aandachtspunten. Er ligt nu een hondentoilet, dat werpt vragen op met betrekking tot volksgezondheid als er water in het systeem komt. Het is beter de hondentoilet op te hogen of op een alternatieve locatie te situeren.

Het tweede aandachtspunt is het huidige groen en de bestaande eiken. Gezien de hogoteligging was deze locatie al vochtig. De vraag is of de eiken er tegen kunnen als 1x in de 10 tot 100 jaar de boel onder water komt te staan. Naar verwachting is de berging ruim voldoende om een berging van 60-70 mm van de omgeving mogelijk te maken en het veiligheidsniveau te vergroten naar 1x per 100 jaar.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2292 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2292 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →