Wadi's Kromme-Rijnlaan Zeist

(Bio)swale

Created at: 19 May 2022

Description

In 2020 the road was reconstructed. It became more narrow in order to slow down the driving speed of the vehicles. The paved surface was disconnected from the sewerage system. It now drains into the bio swales on the sides of the road.


Samenvatting (Dutch description)

Met de versmalling van de weg worden de kolken verwijderd en ontstaat er ruimte om wadi’s (Water Afvoer Drainage Infiltratie) aan te leggen. Het regenwater wordt niet langer afgevoerd naar de waterzuiveringsinstallatie, maar infiltreert in de ondergrond. Door deze aanpassing raakt het rioolstel minder snel overbelast, gaat er minder water naar de zuivering en wordt het hemelwater benut voor de vegetatie in de bermen. Dit draagt bij aan een beter milieu.

Tijdens een neerslaggebeurtenis van 19 mei 2022 functioneerde de wadi's en goten niet geheel als ontworpen. De goten waren dichtgeslibt en hemelwater kon hierdoor de wadi's niet goed inlopen wat resulteerde in flinke plasvorming op de weg. De wadi's bij het kruispunt met de Griffensteijnselaan lopen ook vaak over waardoor er op het fietspad vaak plasvorming is.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Events
Wateropleidingen Wateropleidingen Cursisten Klimaatadaptatie in de Stad 2022

About the author

Lizzy

• Submitted 2 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →