Swale Westelijke parallelroute with open inflow- 2

(Bio)swale

Open Stormwater Flow (gutter/hollow road)

Bad BMP - Non-Functioning Climate Adaptation

Created at: 30 Mar 2021

Description

Wadi - zakslootje uit ca 2010, aangelegd voor wat destijds als project de westelijke parallelroute heette. In 2009 speelde ook het project met reconstructie van het gebied dat nu de nieuwe sporthla, schoolm brandweergarage en parkeerplaats bevat. De wadi zaksloten zijn dus ook aangelegd om het terreinwater van de brandweerkazerne te verwerken.

Tip voor beheer:

  1. het verkeers over de inrit van de brandweer is erg zwaar. het si de zien dat aan de randen van beide wadi compartimenten dat deze instorten.
  2. De open instroming met goten worden niet goed gereinigd. dit heeft tot gevolg dat de ingang naar de wadi dichtgroeit met slib en begroeiing waardoor er op termijn water op straat blijft staan.
  3. De open instroming zorgt voor een geconcentreerde aanvoer van slib. Ter hoogte van het instroompunt uit dit zich in een berg slib waardoor de bergingscapaciteit afneemt en de infiltratiecapaciteit lokaal idemdito
  4. De open instroming zorgt voor in het geval met deze steile taluds voor erosie. Dit wordt deels opgevangen door bekleding met grasbeton, maar dit is niet voldoende.

Samenvatting (Dutch description)

infroamtion and pictures follow

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2283 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2283 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →