Nieuw wijkhuis met wadi (2024)

(Bio)swale

Created at: 14 Nov 2023

Description

Tegen het zomerverlof van 2024 krijgt Beveren een spiksplinternieuw wijkhuis. Dat wordt gerealiseerd aan de Izegemseaardeweg, waar de huidige polyvalente zaal nog voor de zomer wordt gesloopt.

Beveren krijgt tegen zomer 2024 gloednieuw wijkhuis: zaal voor 200 personen, leskeuken en drie overdekte buitenruimtes

Deze zomer start de afbraak van het gebouw langs de Izegemseaardeweg. Als alles verloopt zoals gepland zal het nieuwe wijkhuis in de zomer van 2024 klaar zijn. Het wijkhuis wordt een lichtrijk, energiezuinig, toegankelijk en gebruiksvriendelijk gebouw met een uitnodigende, warme uitstraling.

In het concept zijn een grote polyvalente zaal met bar, twee kleine polyvalente zalen waarvan één uitgerust met een keuken en flexibele bureauruimtes voorzien. Ook ARhus krijgt er een stek met een bliotheekruimte waar boeken 24/7 kunnen worden ontleend.

Aandacht voor groen en fietsers

Er komt een overdekt terras die grenst aan de tuin. Naast de twee petanquevelden is er vooral open speelruimte voorzien waar kinderen zich zullen kunnen uitleven. De tuin is volledig omgeven door een haag waarin verschillende zitelementen worden verwerkt. In de groenzone wordt ook een wadi aangelegd, waardoor het overtollige regenwater van het dak in de bodem kan dringen. Een gedeelte van het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor een speelfontein.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →