Tiny forest Esmarke (basisschool, 2023)

Depaving Urban Area (Operatie Steenbreek)

Climate Adaptation - Heat Stress Measures

Tiny Forest

Created at: 16 Nov 2023

Description

Website IVN: Iedere buurt een Tiny Forest Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2-opslag.

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN wil dat elke buurt zijn eigen Tiny Forest krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

Een soort bos als schoolplein. Voor de kinderen van basisschool de Esmarke in Enschede is dat vandaag werkelijkheid geworden. Samen verbouwden ze het bestaande plein tot 'Tiny Forest'. In de toekomst een plek om te spelen, maar ook om les te krijgen over de natuur. Met de metamorfose sluit de basisschool aan op een trend, steeds meer scholen in Nederland gaan over op dit idee.

Project is voor hittestress, ontharden en bidiversiteit

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →