Bedriegertjes Markt Veghel

Water Playgrounds - Urban Area

Created at: 31 Aug 2022

Description

Cheater fountains market square city of Veghel


Samenvatting (Dutch description)

Bedriegertjes op de markt in Veghel (Meijerestad) De fontein bestaat uit 12 spuiters en wordt ondergronds aangestuurd vanuit een put.

Firma Rots Maatwerk: Bedriegertjesfontein als een ware magneet voor kinderen. De Markt in het centrum van het Brabantse Veghel was aan vernieuwing toe. Het verouderde plein dat ruim 20 jaar geleden was aangelegd, voldeed niet meer aan de wensen van dit moment. Landschapsarchitect Martien van Osch stond voor de opdracht om bij het gefragmenteerde plein meer samenhang te creëren.

Fontein in strakke lijn Architect Van Osch heeft een strakke lijn ontworpen waarbinnen de fontein zijn rol mag vervullen. Om dit te bewerkstelligen is ervoor gekozen het natuursteen van het plein door te laten lopen in het fonteinenvlak. Echter doordat het fonteinenvlak gevoegd is met de fontajoint, en het overige plein niet, was een zo dun mogelijke opsluiting van het natuursteen noodzakelijk. Middels de gebogen cortenstalen randen wordt het natuursteen duurzaam opgesloten.

Prijsvraag voor ontwerp afdekplaten De fonteinen zijn gecombineerd met het retoursysteem. Hiervoor zijn maatwerk betongoten toegepast welke worden afgedekt met D400 cortenstalen platen. Deze platen zijn voorzien van een gedicht, welke middels een prijsvraag is uitgevraagd aan de bewoners van Veghel. Deze tekst is middels lasersnijtechniek uit het staal gesneden.

Verlichting van de fonteinen De fontein wordt aangelicht door RGBW LEDverlichting welke waterdicht is. De sturing en voeding hiervan is geplaatst in de combiput, waar ook de waterzuivering, wateropslag en pompen zijn geplaatst.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →