Bedriegertjes Reitdiephaven (2022)

Water Playgrounds - Urban Area

Created at: 19 Jul 2022

Description

Bedriegertjes Reitdiephaven met vergroening met bomen en ander groen.

De fontein bestaat uit zogeheten bedriegertjes die in de straatstenen zijn geplaatst en vanuit het niets ineens water kunnen gaan sproeien.

“Sommige kinderen zijn helemaal kletsnat” De fontein is ook een succes: “Ik kijk uit op het plein en ik zie heel veel kinderen in het water spelen. Sommigen zijn helemaal kletsnat, haha. Wat we nu hebben gekregen is sfeerverhogend. Het is veel mooier geworden, waarbij mensen hopelijk ook langer blijven hangen, in plaats van dat ze direct weer naar huis gaan.”

Website gemeente groningen: Samenwerking Het idee om het plein te pimpen begon al in 2020 bij omwonenden en winkeliers. “Het plein was ongezellig, maar nog wel in goede staat. Vandaar dat het voor ons als gemeente niet de hoogste prioriteit had om aan te pakken. Wel hebben we twee jaar geleden het probleem met tochtgaten al opgelost”, vertelt Peter Wijnsma, van gebiedsteam West. “Door een goede samenwerking en initiatief vanuit de ondernemers- en bewonersvereniging hebben we de rest van het plein dit jaar ook verder kunnen vernieuwen.”

Water in de haven De samenwerking begon met gesprekken en brainstormen over wat de mogelijkheden voor het plein waren, zonder dat deze helemaal overhoop moest worden gehaald. “Als snel ontstond het idee om iets met water te doen. Reitdiephaven ligt natuurlijk aan het water, maar we wilden dit ook op het plein terug laten komen.”

Bedriegertjes Vanuit de bewoners en winkeliers kwam het idee om fonteinen te plaatsen in het plein. “Het zijn bedriegertjes geworden: 21 gaten waaruit onverwachts water uit de grond omhoog spuit”, legt Peter uit. Al tijdens de opening, op het moment dat de zon doorkwam, begonnen de kinderen direct te spelen met het water.

Zitgelegenheid en groenbakken Naast de speelse fontein heeft het plein nu ook meer zitgelegenheid en verplaatsbare groenbakken. “Geweldig dat we dat allemaal in samenwerking hebben gerealiseerd.”

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos

About the author

Richard Walters

• Submitted 170 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 170 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →