Circulair spelen met gezuiverd regenwater (check locatie)

(Not yet visited)

Water Playgrounds - Urban Area

Created at: 12 Nov 2023

Description

Circulair spelen met gezuiverd regenwater


Samenvatting (Dutch description)

In een wereld waar water een kostbaar goed is en klimaatverandering droogteperiodes verlengt, is het cruciaal om slimme en duurzame oplossingen te vinden om met water te blijven spelen. Mh2o staat voorop in deze innovatie. Met een circulair opgezet systeem, een mini URS (Urban Rain Shell), zorgt Mh2o ervoor dat regenwater keer op keer kan worden hergebruikt. Op een familiepark in het Groningse Leek kan hetzelfde water zo, tijdens een droogteperiode, circulair opnieuw worden ingezet.

De mini URS is een systeem van natuurlijke materialen om regenwater op te vangen, te zuiveren en op te slaan. De circulaire opzet zorgt ervoor dat hetzelfde water keer op keer kan worden hergebruikt. Hierdoor kun je ook langere periodes van droogte overbruggen. Circulair gefilterd regenwater

Onlangs heeft Mh2o, in samenwerking met het Waterschap, op Familiepark Landgoed Nienoord in Leek, het regenwater ingezet als speelwater. Het regenwater stroomt naar de ondergrondse mini URS die onder de waterspeelplaats is aangebracht. Een mineralenmengsel onder de schelpenbuffer zuivert het water.

Met de Mh2o waterpomp kunnen de kinderen het gezuiverde water vervolgens zelf naar de waterspeelplaats pompen. Het gesloten systeem zorgt ervoor dat hetzelfde water, gedurende een droogteperiode tot zo’n zes á acht weken, kan worden hergebruikt. Verschillende toepassingsmogelijkheden

Naast plaatsing onder een waterspeelplek kan de mini URS ook op andere plaatsen worden toegepast. Bijvoorbeeld onder een wadi, een plein of parkeerplaats. Daarnaast kan de buffer, qua vorm en grootte, naar wens worden aangebracht. Naast waterspel kan de mini URS ook dienen voor infiltratie en retentie.

Met Mh2o wordt spelen met water een duurzaam avontuur voor kinderen, ongeacht het weer, en draagt het bij aan een slimmer en efficiënter gebruik van ons kostbare water.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1793 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1793 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Air Quality projects →