Optie locatie 2 debietbegrenzer - vasthouden in watersysteem Om de Weede

Other Categories

Created at: 21 Mar 2024

Description

Gemeente Zwartewaterland - 18 december 2020 Waterhuishouding Hasselt - Om de Weede 1B Waterhuishoudingsplan op hoofdlijnen

Debietbegrenzer Er zijn twee locaties voorgesteld voor de debietbegrenzer. Hierbij is rekening gehouden met bestaande overstorten, het verhang, en toekomstige inrichting van de omgeving. De twee locaties zijn weergegeven in de afbeelding 4.3 en worden hieronder verder toegelicht. De voorkeur voor één van de twee locaties, hangt af van de plannen en eventuele herinrichting van de omgeving. Het meest eenvoudig is om de debietbegrenzer op locatie 1 te plaatsen, maar wanneer de plannen concreet worden om De Weede door te trekken naar het noorden, is de debietbegrenzer op locatie 2 het meest wenselijk.

Locatie 2 Wanneer concrete plannen zijn gemaakt om De Weede door te trekken naar het noorden, is het logisch om dan een uitwerking te maken voor de plaatsing van de debietsbegrenzing op locatie 2. Dit geeft mogelijkheden om een langere doorschaatsbare/doorvaarbare route te maken en mogelijkheden voor het afkoppelen van de aanliggende woonwijk. De debietbegrenzer wordt hier nog net ten zuiden van de bestaande overstort geplaatst, zodat eventuele overstortwater niet wordt vermengd met het benedenstroomse stroomgebied. Doordat bij locatie 2 de debietbegrenzer veel noordelijker ligt, worden meerdere watersystemen samengevoegd. Dit laatste vergt een meer uitgebreide analyse over de consequenties voor de omgeving. In ieder geval dient er te worden onderzocht wat het betekent voor de peilstijging in de watergang; en de invloed op de omgeving.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2292 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2292 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →