Permeable Pavement - Parking Spaces Waddencentrum Afsluitdijk

Grid Pavers (permeable pavement)

Created at: 17 Oct 2022

Description

Permeable parking spaces at the waddencentrum on the Afsluitsijk (enclosure dam). The parking spaces (including the entire Kornwerderzabd area) was designed by Feddes/Olthof and completed by 2018.


Samenvatting (Dutch description)

Provincie Friesland heeft de ambitie om Kornwerderzand te ontwikkelen tot een aantrekkelijke toeristisch recreatieve trekpleister aan de Afsluitdijk. Een van de ontwikkelingen in dit kader is de realisatie van het Afsluitdijk Wadden Center. Het Afsluitdijk Wadden Center wordt het startpunt voor een bezoek aan het Kazemattenmuseum, de mogelijk verruimde schutsluizen, de te renoveren spuisluizen en de mogelijk te realiseren Vismigratierivier.

De buitenruimte van Kornwerderzand is zo herontworpen dat het nieuwe gebouw een aantrekkelijke plek krijgt aan het IJsselmeer. Hiertoe is het talud van de afrit verplaatst. In het grondlichaam is een met basalt beklede tunnel aangelegd zodat bezoekers op een aantrekkelijke manier vanaf de parkeerplaats naar het Beleefcentrum kunnen lopen. Om de verwachte bezoekersstroom te faciliteren zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd, en nieuwe routes aangelegd. Ook zal er een aanlegplek voor de ferry gemaakt worden.

Opdrachtgever: Provincie Friesland Locatie: Kornwerderzand (Afsluitdijk) Planvorming: januari 2016 - maart 2017 Uitvoering: 2017 - 2018

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

Ruben Matahelumual

• Submitted 821 projects
• Expert at Climate Events - Learning From Trouble
• Germany

View all 821 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →