Hergebruik stenen doorgroeibare Heerlen molenwei 10 BMP

Circular Economy

Grid Pavers (permeable pavement)

Created at: 25 Feb 2023

Description

We currently do not have a detailed description of this project.

Samenvatting (Dutch description)

Frabricage van stenen kost veel energie en grondstoffen. Daarnaast vermindert hergebruik ook de afvalberg, omdat er minder nieuwe stenen hoeven te worden gemaakt en de oude stenen opnieuw worden gebruikt.

Als de bestrating dan met openingen er tussen wordt teruggeplaatst, word het milieu nog meer gebaat. Dit komt omdat de open verbanden bijdragen aan een verbeterde wateradaptie. Hierdoor wordt regenwater beter opgenomen en minder snel naar ons riool afgevoerd. Dit helpt bij het voorkomen van overstromingen en vermindert de hoeveelheid water die wordt behandeld in rioolwaterzuiveringen.

In het algemeen is hergebruik van bestrating ter plaatse een duurzame oplossing die bijdraagt aan het verbeteren van het milieu. Het bespaart grondstoffen, vermindert co2-uitstoot en bevordert een gezonde wateradaptie.

  1. Wateradaptie: Het open legpatroon maakt het mogelijk om regenwater op te vangen en te laten infiltreren in de bodem. Hierdoor wordt het water niet alleen beter benut, maar word ook het risico op overstromingen verminderd
  2. Minder stikstof- en co2 uitstoot: Het hergebruik van oude bestrating vermindert de uitstoot van co2, aangezien er minder nieuwe materialen nodig zijn en minder vervoer nodig is. Ook het plaatsen van bomen in deze bestrating en andere groen elementen in de stedelijke omgeving, dragen bij aan de opslag van co2.
  3. Bevordering van biodiversiteit: Het open legpatroon en het aanplanten van groene elementen in de stedelijke omgeving bieden nieuwe leefgebieden voor planten en dieren, wat bijdraagt aan biodiversiteit.
  4. Verbetering van de luchtkwaliteit: Bomen en andere groene elementen in de stedelijke omgeving helpen bij het filteren van fijn stof en verbeteren daarmee de luchtkwaliteit.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 2066 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2066 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all People (Social and Economic Value) projects →