Romeinse kolkvrije weg - Via Appia (312 BC)

Gully Free Roads

Cultural Heritage Climate

Created at: 28 Feb 2024

Description

De Via Appia (De weg van Appius) is, samen met de Via Latina (de weg naar Latium), Via Flaminia (de weg van Flaminius) en de Via Salaria (de zoutweg), een van de belangrijkste oude Romeinse wegen. De weg liep van de hoofdstad Roma tot aan Brundisium (het huidige Brindisi) aan de zuidoostkust van het Italiaanse schiereiland.

De Via Appia werd in 312 v.Chr. aangelegd op initiatief van Appius Claudius Caecus, naar wie de weg werd genoemd. De weg werd aangelegd tijdens de Tweede Samnitische Oorlog om een snelle troepenverplaatsing mogelijk te maken. Het effect van de weg was ook van enorm economisch belang, voor vervoer van goederen en personen tussen Rome en Campanië en verder. De weg liep aanvankelijk tot Capua, later is hij doorgetrokken via Malventum en Tarentum naar Brundisium. De weg is ca. 360 mijl lang en varieert in breedte van 8 tot 10 feet.

Een meer gruwelijk weetje is dat Crassuss in 71 BC ca 6000 mensen langs de weg kruisigde, het waren de slaven die met Spartacus in opstand waren gekomen.

Romeinse wegen Romeinse snelwegen hadden meestal een solide fundering, een verhard wegdek en een greppel langs de kanten voor de afwatering, zodat de weg altijd goed begaanbaar was. De weg werd enigszins tonrond aangelegd om de afwatering naar de zijkanten te reguleren. De verharding van het wegdek was afhankelijk van het materiaal dat in de omgeving voorhanden was. Van de via Appia wordt gedacht dat deze voornamelijk met verdicht grind is aangelegd. dit principe wordt "via glarea strata" genoemd. Met denkt dat in latere tijden dat de weg meer verhard met goed aaneensluitende stenen is geplaveid. Dit principe wordt "via silice strata" genoemd.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →