Aquaduct Quintilli 27? AD - city of Rome

Cultural Heritage Climate

Created at: 29 Feb 2024

Description

Het Quintili-aquaduct is waarschijnlijk aangelegd in het begin van het romeinse rijk. In 27voor Christus eindigde de romeinse republiek en begon het romeinse rijk.

Het aquaduct bestaat uit ongeveer 120 bogen aan de rechterkant van de Via Appia Nuova, ter hoogte van de Casale di Tor di Mezza Via.

Het slingert ongeveer 700-800 meter en bereikt het gebied van Torre Selce op de zevende mijl van de Appia Antica, waar, vanaf een herverdeling castellum aquae , de ondergrondse toevoerleiding van de gelijknamige villa, een paar kilometer eerder gelegen , vertakt zich. Gedacht is verder dat het de bedoeling was om water van het Claudius aquaduct te brengen naar het gebouwencomplex Quintilli dat bestond uit diverse gebouwen en badhuizen.

Het vormde waarschijnlijk een zijtak van het Anio Novus- aquaduct , dat al de imposante bouwwerken van de Claudio exploiteerde, maar stroom rechtstreeks kon putten uit de grote limary-poel op de zevende mijl van de Via Latina, in het gebied van het huidige Capannelle Hippodrome .

Het aquaduct is een constructie van een betonnen conglomeraat met bogen op vierhoekige pylonen met een zijde van ongeveer 1,5 meter (5 Romeinse voet), bedekt met bakstenen bekleding en tweevoetige bakstenen afvoerringen. Als gevolg van de totale ineenstorting van enkele pylonen en delen van de bogen, is het monument nu verdeeld in fysiek verschillende sectoren en zijn er nog maar een paar delen van de bodem in "cocciopesto" hydraulische mortel over van de eigenlijke hydraulische grot.

De sloop hiervan, het afbreken van enkele bogen en het opnieuw afsluiten van enkele openingen van de bogen met muren gemaakt van peperinoblokken, zouden ingrepen kunnen zijn die terug te voeren zijn op het versterkte kamp dat tijdens de laatste Gotische oorlog door de milities van Vitiges werd gebouwd ( 537 n.Chr.); het is bekend dat hij, terwijl hij Rome belegerde, de bogen van delen van de Claudius- en Marcius-aquaducten met aarde en ‘steen’ sloot, waardoor hij in feite een natuurlijk fort creëerde waarin niet minder dan zevenduizend mannen kampeerden, om de stroom van water te blokkeren. leveringen aan de stad vanaf de Via Appia en de Via Latina.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all People (Social and Economic Value) projects →