Streekoduct / ecoduct Oxersteeg - (Deventer , 2020)

Ecoduct

Created at: 07 Feb 2024

Description

Streekoducten Oxersteeg en Wolves Een streekoduct is een combinatie van een viaduct en een ecoduct. Streekoduct Oxersteeg vervangt het bestaande viaduct Zwormer en verbindt de landgoederen Oxe en Banninck met elkaar. In de buurt van Enter leggen we streekoduct Wolvers aan naast het bestaande viaduct. Beide streekoducten zijn een combinatie van een viaduct voor mensen met een oversteekplaats voor dieren. Zo krijgen ze meer leefruimte met voedsel en schuilplaatsen. Ook is er grotere kans dat dieren een geschikte partner vinden.

Om aantasting van 2 natuurgebieden te compenseren, creëren we in Gelderland en Overijssel ongeveer 1,7 ha nieuwe natuur. Met de aanleg van de streekoducten Oxersteeg en Wolves zorgen we ervoor dat dieren veilig de snelweg A1 kunnen oversteken.

Bij de herplant en de natuurcompensatie is sprake van streekeigen beplanting (inheemse bomen). Langs de A1 zijn er 3 verschillende landschapstypen: het rivierenlandschap bij Deventer, het coulisselandschap ter hoogte van Twente en het heuvellandschap van de Sallandse Heuvelrug. Deze landschapstypen versterken we met de aanplant van inheemse bomen en heesters. In het Landschapsplan A1 Apeldoorn - Azelo, als bijlagen bij het Tracébesluit A1 Apeldoorn - Azelo, staat welke soorten worden toegepast.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2292 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2292 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Nature (Biodiversity) projects →