Wind en Zonnepark A15 Nijmegen-Betuwe

Solar Park (land)

Created at: 29 Aug 2023

Description

Het windpark is vanaf 2015 gerealiseerd met 4 windmolens. Project is ontstaat uit een burgerinitiatief en veel inwoners van Nijmegen hebben een participatie gekocht.

Sinds een aantal jaar heeft de de windcoöperatie zich verder georiënteerd op het fenomeen energielandschap. Dat betekent concreet dan sinds 2021 er ook twee zonneakkers zijn gerealiseerd. Door cable-pooling wordt op deze wijze nu effectief gebruik gemaakt van de energiekabel aan het net.

De winst wordt niet geheel uitgekeerd aan de participanten en geldschieters. Een deel komt in een fonds waaruit bijdragen worden gedaan aan duurzame projecten in de regio. Zie de link over omgevingsfonds.

De molens Aantal: 4 Type: Lagerwey L100-2.5 MW Masthoogte: 99 meter Hoogte inclusief wieken: 150 meter Rotordiameter: 100 meter

Wat is de locatie en omvang van Zonnepark de Grift? Zonnepark de Grift wordt gebouwd aan de Griftdijk in Nijmegen-Noord, bij de meest oostelijke molen van Windpark Nijmegen-Betuwe. Het gaat om een locatie van ca. 6 Ha.

De projectomvang is ca. 11.000 panelen. Het type zonnepaneel is Longi LR 4 – 450Wp. De panelen gaan stroom produceren voor ca. 1.475 huishoudens.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Energy (Climate Mitigation) projects →