Infiltratiekrat Kronenburgpark 1997-2004

Bad BMP - Non-Functioning Climate Adaptation

Removed Climate Adaptation

Created at: 23 Sep 2021

Description

In the proces to a waterplan (2001) for the municipality pilots were initiated to achieve experience with the design and functioning of infiltratie devices (SUDS). One of these were plastic crates, a subsurface infiltration device. The gully pots were poorly maintained resulting in regurarily rainwater nuissance. In the reconstruction of the park with it 100rd anniversary the system was replaced with a new one, also poorly maintained. current functioning unknown.


Samenvatting (Dutch description)

Als pilot van het Waterplan (2001) zijn in de periode 1997-2001 diverse pilot uitgevoerd. Zo is in het Kronenburgpark een vertikale infiltratie-unit geplaatst en is langs het pad bij de vijver geƫxperimenteerd met infiltratiekratten.(1999) .

De kolken naar de infiltratiekratten werden niet gekolkt zodat na een aantal jaar wateroverlast ontstond. Bij de herinrichting van het park zijn nieuw infiltratiebuizen van Wavin geplaatst met kolken . het systeem heeft een overloop naar de vijver. Ook van deze kolken is bekend dat ze nooit wordt schoon gezogen en niet in het beheersysteem staan. Bij het opgraven van de kratten was de graduele opbouw van slib en troep in de kratten goed zichtbaar. De aanvoerleiding was volledig verstopt. De grootste les was meerdere aanvoerleidingen om de vuillast te verdelen en het geven van een bypass van het systeem naar elders. Het systeem verwerkte de afvoer van het wandelpad en had een grote aanvoer van bladval en slib naar de kolken.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2283 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2283 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Climate Events - Learning From Trouble projects →