Doorlatende verharding (en raingarden) Geitenkamp, Reestraat te Arnhem BMP

Permeable pavement

Raingarden

Created at: 01 Apr 2017

Description

permeable pavement Reestraat Arnhem (drainvast) and three raingardens. In 2020 within the framework of a RAAK subsidy, monitoring of the hydraulic capacity of the three raingardens started.


Samenvatting (Dutch description)

In de wijk Geitenkamp zijn proefvakken doorlatende verharding aangelegd. Demonstratie van de werking van waterpasseerbare verharding is door de gemeente Arnhem uitgevoerd die goed bezocht werd door de bewoners van de wijk. Hiermee wordt wateroverlast door stortbuien in de toekomst nog beter voorkomen.

De Reestraat in Arnhem is een hellende weg met een stijgingspercentage van ruim. 6%. De bodemopbouw bestaat uit verschillende zanderige lagen en de grondwaterstand ligt ruim onder het maaiveld (peilbuizen in de omgeving met een grondwaterstand >20m -mv).

De Reestraat is verdeeld in vakken waarin verschillende soorten bestrating zijn toegepast. Er zijn zowel reguliere- als waterpasserende stenen toegepast. In totaal zijn er 7 verhardingstypes toegepast, waarvan 5 waterpasserend

Naast de doorlatendverharding zijn drie klein regentuinen/raingardens aanwezig. Vanuit een RAAK-subiside is de monitoring gestart naar de ontwikkeling van de infiltratiecapaciteit.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →